Institut d'Estudis Catalans - Diec2
 

Si voleu afinar la consulta, podeu accedir a la consulta avançada sense perdre els criteris de selecció inicials.

Entrada a cercar:
 Condició de cerca:
 
 
Condicions de cerca: Entrada coincident: merla.
Resultats: 1 al 1(1 registres)
Imprimir la llista
merla


merla


f. [ZOO] Ocell de la família dels muscicàpids, d’uns 25 centímetres de llargada, plomatge negre i bec groc el mascle, de plomatge bru i bec negrós la femella (Turdus merula).
[ZOO] merla blava Ocell de la família dels muscicàpids, de plomatge blau grisenc, típic dels indrets rocosos vora el mar (Monticola solitarius).
[ZOO] merla cuablanca Ocell que pertany al gènere del còlits, d’uns 17 centímetres de llargada, de coloració negra, tret de les timoneres laterals i del carpó, que són blancs, que viu en paratges rocosos (Oenanthe leucura).
[ZOO] merla d’aigua Ocell de la família dels cínclids, típic dels torrents muntanyencs, amb el plomatge impermeabilitzat que li permet capbussar-se i caminar per sota l’aigua (Cinclus cinclus).
[ZOO] merla de bec groc Merla 1 .
[ZOO] merla de pit blanc [o merla de collar] Ocell de la família dels muscicàpids, d’uns 24 centímetres de llargada, plomatge negre amb una taca blanca al pit en forma de mitja lluna, que viu a l’alta muntanya (Turdus torquatus).
[ZOO] merla roquera Ocell de la família dels muscicàpids, d’uns 19 centímetres de llargada i cua castany rogenca, propi dels roquissars de les serralades de l’interior (Monticola saxatilis).
Resultats: 1 al 1(1 registres)
Imprimir la llista
Institut d'Estudis Catalans
C. del Carme, 47. 08001 Barcelona
Telèfon +34 932 701 620 / Fax +34 932 701 180
oficines.lexicografiques@iec.cat
Requisits tècnics·Informació legal